Wij helpen u in vier sessies weer op weg!

Geen eindeloze gesprekken, wachtlijsten en inzichten die u zelf ook al had bedacht? U wordt bij Zie Begaafdheid professioneel en snel geholpen! Vaak zit u met vragen of in een situatie waarin u snel en vakkundig bij geholpen wilt worden. De wachtlijsten in de reguliere zorg zijn vaak lang. 4 tot 6 maanden is dan ook geen uitzondering, maar eerder dagelijkse werkelijkheid. Niet bevorderlijk voor de situatie waarin u zit. Vaak heeft u zelf al een hoop positiefs weten te bereiken. Soms blijkt dit niet voldoende te zijn en is het fijn dat wij met u meedenken. Met als doel het proces weer zelfstandig aan de hand van opgedane kennis en handelingsgerichte inzichten verder te laten verlopen.

Zie Begaafdheid geeft u en de betrokkenen in vier sessies weer overzicht, zelfstandigheid, handelingsgerichtheid en kennis om het proces te vervolgen. Zie Begaafdheid doet dit vanuit zijn kennis als ECHA specialist en gezinstherapie. We kijken dus niet alleen naar de hulpvraag, maar vooral naar de vraag achter de hulpvraag en het systeem. Hierdoor kunt u in de verschillende rollen die u soms heeft, overzicht gaan creëren voor uzelf en/of de begaafde.

De behandelingen worden aan de hand van persoonlijke behoefte(n) ingevuld. We komen direct tot de kern waardoor we effectief en doelgericht werken.

Voor wie?

  • U heeft weinig tot geen ervaring met begaafdheid en wilt graag meer over het onderwerp te weten komen, zodat u een betere afstemming of aanbod kunt bieden binnen bepaalde situaties. Denk hierbij aan een ouder of volwassenen die vermoed dat er sprake is van begaafdheid en zich afgevraagd wat hij/zij nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Vaak is de persoon in balans, maar wil men iets meer aanbieden dan dat er tot nu toe wordt aangeboden met als doel de balans die de begaafde ervaart vast te houden. Hiermee voorkomen we dat hij/zij uit balans raakt. Vroegtijdig signaleren voorkomt niet alleen beschadigingen en problemen in het verdere proces, maar het allerbelangrijkste: de begaafde voelt zich gezien en erkent.
  • U bent ervaringsdeskundige omtrent het onderwerp begaafdheid. Helaas begint u tegen dingen aan te lopen binnen de opvoeding, aanbod op school of werk. De begaafde lijkt uit balans te zijn, maar kan met kleine aanpassingen weer in balans komen. Vaak zijn dit de begaafde die binnen het school/werk/maatschappelijk systeem dreigen vast te lopen. Denk hierbij aan met buikpijn naar school gaan, driftbuien, enz. Regelmatig is er zichtbaar of een vermoeden tot onderpresteren en/of aanpassingsgedrag. Dit vertaalt zich regelmatig naar ontlading binnen de thuissituatie zoals driftbuien, overprikkeling, slecht slapen, eindeloos piekeren en angsten. Enkele van deze voorbeelden tonen aan dat de begaafde uit balans lijkt te zijn. U wilt dus zo snel mogelijk iets aan de situatie veranderen, waarbij snel handelen het verschil maakt en verdere schade wordt voorkomen.
  • U bent expert. Helaas bent u of de begaafde vastgelopen binnen het systeem en is direct handelen niet alleen wenslijk maar ook noodzakelijk. De begaafde is uitgevallen of dreigt uit te vallen binnen het school-/werksysteem en er treden psychosomatische klachten op. Denk hierbij aan chronische buikpijn, driftbuien, depressieve gevoelens, suïcidale gedachten, tics en dwanghandelingen. Ook het onderpresteren en aanpassingsgedrag heeft inmiddels een grotere rol gekregen binnen de ontwikkeling van u of uw kind waardoor school-/werkprestaties niet meer passend zijn bij het ontwikkelingspotentieel. U heeft ondertussen waarschijnlijk alle mogelijke wegen al bewandeld toch lijkt de situatie niet te verbeteren. Soms bent u zelf te veel verbonden met de situatie en is het belang dat u heeft als mens en/of opvoeder te groot. Wij zetten u in uw kracht door opnieuw samen te kijken naar de situatie en systemen rondom de begaafde. Soms is het wenselijk dat wij de rol van mediator aannemen tijdens gesprekken die u voert met derden. Hierdoor kunt u op adem komen en voelt u zich gesterkt in de belangen die u zo goed mogelijk probeert te beschermen. Want laten we eerlijk zijn, begaafdheid is niet altijd een gave, zeker niet als die uit balans is. Onze maatschappij is niet gemaakt en ingericht voor de begaafde. Door samen te kijken naar de mogelijkheden die ons systeem wel biedt, denken we in oplossingen en niet vanuit beperkingen.

Iets dat we ook de begaafde willen meegeven: when plans fail, that is when adventures begin.’

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op en plannen samen met u binnen een week het eerste gesprek. Kosten voor de 4 sessies bedragen €345,-

Uitbreidingsmogelijkheden:

  • aanvullende mediationgesprekken
  • observatie op locatie
  • hypnotherapiesessie
  • onderzoek: leerbehoefte, hiaten en kennis van leerstrategieën